Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2011

Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011

Πυγμαχική Γραμματική

Ο καλός μου σύντροφος στέκεται με τα πόδια ανοιχτά σε δεξιά γκαρντ
Χώνει τα χέρια του στις τσέπες (στο βάθος για να πιάνει λίγο το πουλί του, όπως οι άλλοι βυζαίνουμε το δάχτυλό μας) και με τους ώμους χαλαρούς εκστομίζει χιλιάδες παθητικές μετοχές.
Σιγά σιγά γύρω του στήνεται ένας κύκλος από –όμενους, μονοδιάστατους, σχεδόν χάρτινους.
Ο καλός μου σύντροφος παραμένει παραδόξως αμέτοχος.
Και λέω παραδόξως γιατί κι αυτός ο ίδιος δεν το πιστεύει, ότι μια δεξιά γκαρντ και δυο χαλαροί ώμοι αρκούν για να σε μετατρέψουν σε –το ή το λιγότερο –τέο, μονόφθαλμο ανάμεσα σε τυφλούς και αλλόφρονες –όμενους, που τιτιβίζουν την απελπισία τους σε μία διάσταση, έτσι που αν γυρίσουν στο πλάι ο κύκλος γίνεται διάτρητος, με τον καλό μου σύντροφο να πάλλεται από δίκιο στο κέντρο του, σαν καρδιά σε δεξιά γκαρντ.
(Φταίει ο καπνός στο αμφιθέατρο που συνοφρυώνομαι κι όχι η επιθυμία να βυθίσω το βάρος μου μέσα σου, σε μιαν αφύσικη στάση εκτός ισορροπίας. Έτσι είναι.)
 

θέλω να πω πως...

Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

Ενσταντανέ


Χειμώνας στη Μοσχονησίων, τώρα και για πάντα.
Με απαγόρευση εισόδου στο Σύμπαν που ανοίγεται πέρα από την Αλεξάνδρας, η πιο αγαπημένη από τις καταπατήσεις,
αφού η πιο κρύα από όλες τις βροχές μετατρέπει το δέρμα σε διάλυμα άλατος,  κι η παρατήρηση λαμβάνει τη μορφή που περιμέναμε να λάβει.
Για καιρό οι δρόμοι συσσώρευαν τη γλίτσα που άφηνε η ασφάλεια κοπρίζοντας στα μέτωπά μας
Τις φυλούσαν κάτω απ’ τις σχάρες, μέσα στον υπόνομο, για μια νύχτα σαν κι αυτή,
να χειμωνιάζει ξαφνικά
στις στριμωγμένες γωνίες με τα σκουπίδια και τα ιατρικά βλέμματα των κοινωνικών φωτογράφων της αλλοδαπής.
Τώρα η άγρια χαρά της παραίτησης
Τώρα η ελαφρότητα μιας σειράς ημερών χωρίς πρόοδο
Τώρα τα βήματα που αποτυπώνονται στον τόπο
Τώρα οι στιγμές που συγκροτούν την ενιαία θλίψη
Κράτησε το σώμα της σε τέλεια ισορροπία, μέχρι να νιώσει ότι δεν μπορεί να κλονιστεί από τις τελευταίες βολικές υπαναχωρήσεις,
και ζήτησε ένα τσιγάρο τράκα, με χαμόγελο. 

κάθε Τρίτη

Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011

Την κάνουμε σιγά σιγά;

ΚΑΣΤΡΙ 400 τμ,μονοκατοικία κατ. 2008, υψηλής αισθητικής και μοναδικού αρχιτεκτονικού σχεδιασμού, αναπτυσσόμενη σε 3 επίπεδα με εσωτερικό ασανσέρ και πανέμορφο κήπο με πισίνα. Το ισόγειο αποτελείται από μεγάλους χώρους υποδοχής , open plan κουζίνα, τζάκι, 2 υ/δ & 1 ξενώνα και έχει άμεση πρόσβαση στον κήπο και την πισίνα. Ά όροφος 180τμ, διαθέτει 2 σαλόνια, τραπεζαρία, τζάκι και ανεξάρτητη κουζίνα Moda Bango 25τμ & 1 μπάνιο. Ο Β όροφος 95τμ αποτελείται από 1 master υ/δ με dressing room, Jacuzzi και πολλά έξτρα. Το ακίνητο έχει υπόγειο γκαράζ 210τμ 5 θέσεων, πολλές αποθήκες, laundry, κελάρι, wc, έχει κατασκευαστεί με πολύ ακριβά υλικά, και υψηλή ποιότητα κατασκευής , ενδοδαπέδια θέρμανση, μασίφ διπλές πόρτες, ψύξη - θέρμανση, ηλεκτρικά ρολλά, Skylight, τεράστια υαλοστάσια, δρύινα δάπεδα, 1.350.000ευρώ